Bullermyrens IK U

Referat: Nyhammars IF U - Bullermyrens IK U

NIF U - Bullermyren U 1 - 2 (0 - 0)
U-lagsmötet mellan NIF och Bullermyren slutade med en uddamålsförlust, 1 - 2.
Det var som väntat ett bra motstånd då deras a-lag spelar i Division 3. Deras lag kännetecknades av snabba, rörliga spelare som hade bra passningar och var svåra att ta bollen ifrån. De hade dessutom bara segrar och inget insläppt mål innan denna match.

Bullis hade ett knappt men ganska tydligt övertag i den första halvleken som ändå blev mållös då vi försvarade oss bra. Men vi hade svårt att komma till framåt, med undantag av några fina anfall. Engström var tex ytterst nära att näta..

I den andra halvleken tog vi direkt tag i taktpinnen och hade vår klart bästa period i matchen. Den fina trenden bröts dock i 64:e minuten då Bullis gjorde matchens första mål.

Efter 0 - 1 hade gästerna sin bästa period i matchen och efter många bra räddningar av Strömsund kom också 0 - 2 i 79:e minuten.

I slutminuterna fick vi till ett slutligt tryck som gav mål och hopp. Jocke A sköt snyggt in bollen i krysset och då återstod drygt tre minuter. Det hanns med några anfall där det var nära en kvittering.

Men det slutade 1 - 2. Den extra viljeansträngning som plockades fram på slutet hade behövts även innan. På det stora hela var ändå matchen godkänt genomförd. Några spelare kom inte upp i nivå med sitt kunnande, men alla försökte i alla fall.

Strömsund stod för en bra match i målet. Lagets gigant var dock Jens som var suverän som mittback.

Nästa match för NIF U spelas på måndag. Vi möter då Vulcanus i Blötberget.